Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (24 Ocak)

Irak İslami Direnişi, Irak'taki ABD üssü Ayn el Esed'i dün akşam saatlerinde iki ayrı operasyonla insansız hava araçlarıyla vurdu.

FİLİSTİN - 24-01-2024 21:51

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (24 Ocak)

Irak İslami Direnişi, Erbil yakınlarındaki ABD askeri üssü insansız hava araçlarıyla, Suriye'deki Koniko üssünü çok sayıda füzeyle vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehid İzzeddin el-Kassam Tugayları, el-Fuhari bölgesindeki İsrail askerleri ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus'ta bir evin içerisinde barikat kuran 15'ten fazla askerden oluşan İsrail güçlerini, TBG mermileriyle vuran Kassam Tugayları, Gazze'nin çeşitli cephelerinde 2 zırhlı personel taşıyıcıyı, 2 insansız hava aracını, 3 askeri buldozeri ve 5 Merkava tankı farklı patlayıcı türleri ile vurdu.

Ayrıca Cuhr ed-Dik bölgesinde iki Hummer askeri aracını mayınlarla imha etti. 

El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları, ortak bir operasyonla Han Yunus'ta bir İsrail tankını imha etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Nemsevi Kulelerinin güneyindeki İsrail araçlarını ve askerlerini ve el-Albani Camii çevresindeki İsrail askeri toplanmalarını havan toplarıyla bombaladı.

El İttihad Stadyumu çevresindeki bir İsrail mevzisini bombalayan Kudüs Tugayları, Halid bin Velid Camii civarındaki İsrail askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları, Han Yunus'un batı, güney ve doğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve Han Yunus'un batı eksenindeki İsrail askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'un batısında ve güneyinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Ve güney hattındaki çatışmalarda bir İsrail askeri aracını imha etti.

El-Fethu’l İntifada'nın askeri kanadı olan el-Asife Kuvvetleri, Han Yunus'un ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Mücahid Tugayları, Gazze'nin doğusunda bir İsrail savaş uçağını karadan havaya füze ile hedef aldı.

Han Yunus'un ilerleme eksenlerindeki İsrail askeri yoğunlaşmalarını füze ve havan toplarıyla vuran Mücahid Tugayları, Yiftah'taki İsrail'in Kuzey Tugayı 1'inci Taburunun karargahını füzelerle bombaladı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Ayrıca Han Yunus'un doğu ve batı eksenlerindeki İsrail mevzilerini ve askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Bayad Blida bölgesindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla, Samaka bölgesindeki İsrail hedeflerini ise füzelerle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN