Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Aralık)

FİLİSTİN - 24-12-2023 09:35

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (23 Aralık)

Dün akşam saatlerinde Irak İslami Direnişinden bir kaynak el-Cezire'ye Akdeniz'de vurulan hedefin Kariş gaz sahası olduğunu açıkladı. İsrail resmi makamları ise konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Gazze:

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Kudüs Tugayları, Sofa askeri tesislerini, Nir İshak ve Kfar Saad'ı füzelerle, el-Zana bölgesindeki İsrail askeri topluluğunu ağır kalibreli havan toplarıyla ve saha komutanlığını da roketlerle vurdu.

Ebu Huli ilerleme eksenindeki İsrail askeri birliklerini top atışlarıyla ve Han Yunus'un doğusunda da bölgeyi çevreleyen İsrail birliklerini havan toplarıyla vuran Kudüs Tugayları, Refah'ın doğu sınırında bir grup İsrail askerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu. Yine aynı bölgede İsrail araç ve askerleri Bedir füzesiyle de vuruldu. Kudüs Tugayları Gazze'de 1 Merkava tankını da imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki saha komutanlığı karargahını ve Han Yunus'taki bazı İsrail askeri birliklerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Cuhr ed-Diyk bölgesindeki Kassam savaşçıları, özel bir İsrail kuvvetini tünel girişinde bubi tuzağıyla havaya uçurdu, ayrıca Cibaliya kampı çevresinde 4, Şeyh Rıdvan mahallesinde 1 ve Han Yunus'ta 2 İsrail askerini öldürdü.

Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'deki evlere attığı ve patlamayan 2 tonluk iki roketi tekrar kullanarak 5 Merkava tankını imha etti ve tüm askerleri öldürdüğünü duyurdu. Ayrıca Gazze'nin çeşitli cephelerinde 2 askeri aracı, 2 zırhlı personel taşıyıcı aracı vurdu.

Cuhr ed-Diyk bölgesinde bir İsrail piyade birliğini anti-personel patlayıcılarla hedef alan Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda bir İsrail özel kuvvetini tünellere çekerek, tüneli havaya uçurdu.

Lübnan

Hizbullah’ın askeri kanadı İslami Direniş, Birkat Rişa'da toplanan İsrail askerlerini ve Bayad Blida bölgesindeki hedefleri uygun silahlarla vurdu.

Tallet el-Tihat ve Jadal Nadhar bölgelerinde toplanan İsrail piyade kuvvetlerini uygun silahlarla vuran Hizbullah Cel el-Alam bölgesini de Burkan füzeleriyle vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN