Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (20 Şubat)

İsrail medyası, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda son 24 saatte 46 asker yaralandığını bildirdi.

FİLİSTİN - 20-02-2024 23:12

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (20 Şubat)

Kassam Tugayları, Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyindeki ileri eksende İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Çatışmalar sonucu ölen ve yaralananların taşınması için işgal helikopterlerinin geldiği tespit edildi.

Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesinin güneyinde bir Merkava tankını Yasin-105 roketiyle hedef aldı.

Gazze şehrindeki ez-Zeytun Mahallesi’nin güneyinde İsrail ordusuna ait bir taşıyıcıyı “Tandum” roketiyle imha etti.

Han Yunus şehrinin batısındaki 'C Blok' bölgesinde bir evde, 6 askerden oluşan bir kuvvete karşı patlayıcı cihaz patlatarak onları ölü ve yaralı bıraktı.

Cenin kampına saldırı sırasında bir İsrail kuvvetini pusuya düşürdü.

Kudüs Tugayları, Ulusal Direniş Tugayları ile birlikte, Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi’nde İsrail askeri yoğunlaşmalarını füzelerle hedef aldı.

Gazze şehrinin ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail askerleri ve araçlarına karşı makineli tüfekler ve tanksavar roketleriyle çatışmaya girdi. İsrail ordusu saflarında çok sayıda ölüm ve yaralanma meydana geldi.

Han Yunus'ta Batı Kampı'ndaki bir eve saklanan 6 kişilik İsrail kuvveti TPG roketiyle hedef alındı. Geride ölü ve yaralılar bırakıldı.

Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus şehrinin batısındaki Emel Mahallesi’nde bir evin çatısında bulunan iki İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle öldürdü.

ez-Zeytun Mahallesi’nde İsrail askerleri ve askeri araçlarıyla makineli tüfekler ve RPG roketleriyle çatıştı. İsrail ordusu saflarında çok sayıda ölüm ve yaralanma meydana geldi.

Mücahid Tugayları, Beyt Hanun'un doğusundaki İrsal Sitesi-16 civarındaki İsrail askerlerinin mevzisini ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Cibaliye ve Gazze'nin doğu bölgelerindeki israil ordusu araç ve askerlerini havan toplarıyla hedef aldıklarını açıkladı.

Yemen Hava Kuvvetleri, Aden Körfezi ile Kızıldeniz’deki Amerikan savaş gemilerini çok sayıda insansız uçakla vurdu.

İşgal altındaki Filistin'in güneyindeki Umm er-Raşrah (Eilat) kentindeki hassas hedefleri çok sayıda insansız uçakla vurdu.

Yemen Deniz Kuvvetleri, Aden Körfezi'nde İsrail gemisi MSC Silver'a çok sayıda uygun deniz füzesi ile operasyon düzenledi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Ramim kışlasının yakınında İsrail askerlerinin toplandığı bir alanı füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

el-Merc bölgesini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabet elde etti.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftlikleri’nde yer alan es-Semaka bölgesini füzelerle hedef aldı.

İşgal altındaki Şeb’a Çiftliklerinde yer alan Ruvaysat el-Alem bölgesini füzelerle hedef aldı.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN