Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (19 Ocak)

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz Kuvvetleri, Aden Körfezi'nde Chem Ranger adlı Amerikan gemisini çok sayıda uygun deniz füzesi ile vurdu.

FİLİSTİN - 19-01-2024 20:26

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (19 Ocak)

İsrail güçleri, Batı Şeria'daki Tulkarem kampında Filistin Direniş gruplarıyla 45 saat aralıksız süren çatışmaların ardından kamptan çekildi.

Irak İslami Direnişi, Erbil Havaalanı yakınlarındaki ABD üssünü insansız hava araçlarıyla vurdu.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze'nin güneyindeki ve doğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden RPG ve otomatik silahlarla çatışmalara girdi.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Gazze Valiliği’nin kuzeyindeki Mukhabarat bölgesi ve el-Makusi Kuleleri çevresinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Han Yunus'ta  İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girerek İsrail askeri araçlarını patlayıcılarla hedef alan Ömer el-Kasım Güçleri, Bureyc kampının kuzeyindeki İsrail askeri araçlarını tandem top mermileriyle vurdu.

Ayrıca el-Darac bölgesinde bir zırhlı personel taşıyıcıyı Kasım-3 patlayıcıları ve RPG ile vurarak araç içindeki askerlerle birlikte imha etti.

Mücahid Tugayları,  Nahal Öz yerleşim yerini füzelerle, Han Yunus'un doğusundaki İsrail araç ve askerlerinden oluşan toplantıları havan toplarıyla bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Kissufim bölgesini füzelerle bombaladı.

Han Yunus'un doğusunda iki İsrail askerini keskin nişancı atışıyla vuran Kassam Tugayları, Gazze'de yanında iki İsrail askeri bulunan bir Merkava tankı Yasin-105 top mermileriyle vurarak askerlerle birlikte imha etti.

Kassam Tugayları, el-Zeytun Mahallesi’nde bir eve saklanan İsrail piyade kuvvetini güçlendirilmiş TBG mermisi ile vurdu ve Şeyh Rıdvan'da da çok sayıda İsrail askerinin barikat kurduğu bir binayı anti-personel patlayıcılarla vurdu.

Ayrıca Gazze'nin güneyinde de bir İsrail özel kuvvetinin konuşlandığı bir binayı RPG mermileriyle hedef aldı.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde 6 Merkava tankı, 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı imha eden Kassam Tugayları, Bureyc kampının kuzeydoğusunda 1 İsrail askerini keskin nişancı atışıyla vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerini yoğun füze bombardımanıyla ve Bureyc kampının doğusunda toplanan İsrail asker ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Gazze'nin doğusundaki ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, el-Meghazi kampının doğusundaki İsrail askerleri ve araçlarından oluşan toplantıları havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları el-Zeytun Mahallesi’nin ilerleme ekseninde İsrail askerleri ve araçlarının bulunduğu bir mevzii havan toplarıyla vurdu ve Cibaliye kampı bölgesinde 1 askeri aracı imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'e yönelik 3 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Şeba Çiftlikleri’ndeki el-Samaka ve el-Ramhta bölgeleri arasındaki İsrail askerlerini Burkan füzeleriyle vurdu.

Kirbet Ma'ar'daki İsrail askerlerini Burkan füzeleriyle vuran Hizbullah, Cebel Nadhir'deki İsrail askerlerini de füzelerle hedef aldı.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN