Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (16 Ocak)

Direniş Ekseni bileşenlerinin gazze’ye destek operasyonları sürerken Kızıldeniz'de İsrail'e giden bir gemi daha vuruldu.

FİLİSTİN - 16-01-2024 22:18

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (16 Ocak)

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz'de İsrail'e giden 'Zogravia' adlı gemiyi çok sayıda uygun deniz füzesi ile vurduğunu açıkladı.

Batı Şeria’nın Tulkrem kentinde İsrail güçleri ile Direniş grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Direniş grupları birçok İsrail askeri aracını patlayıcılarla hedef aldı.

Mücahid Tugayları, Netivot yerleşim yerini füzelerle bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki bir tünel girişinde İsrail askerleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve en az 5 İsrail askeri öldürüldü.

Han Yunus'ta bir tünelin açık alanına doğru ilerleyen İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla hedef alan Kassam Tugayları, yine aynı bölgede bir başka İsrail piyade kuvvetini de patlayıcılarla vurdu.

Kassam Tugayları, Netivot'u füzelerle, Han Yunus'un güneyindeki İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla, Nuseyrat kampı çevresindeki İsrail askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı. 

Ayrıca çeşitli cephelerde bir zırhlı personel taşıyıcı aracı, 2 Merkava tankı ve 1 askeri buldozerini imha etti.

Tel el-Hava bölgesinde bir askeri aracı Yasin-105 patlayıcılarla hedef alan Kassam savaşçıları, İsrail piyade güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Sderot ve Gazze şeridinin kuzeyindeki yerleşim yerlerini füzelerle, Han Yunus'ta Bilim ve Teknoloji Koleji çevresindeki İsrail askerlerini ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Ayrıca Han Yunus bölgesinde bir İsrail askeri toplantısını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus bölgesinin doğu ve orta muharebe eksenlerindeki İsrail saha komuta kontrol karargahını havan topları ve kısa menzilli füzelerle bombaladı.

Yine aynı bölgede bir grup İsrail askerini de 120 kalibrelik havan toplarıyla vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları, Bilim ve Teknoloji Koleji yakınlarındaki İsrail askeri toplanmalarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Zeytun mahallesinin güneyindeki İsrail askeri araçlarının toplandığı bölgeyi ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Tel el-Hava bölgesinde sivillerin bombalanmasına tepki olarak Gazze'nin batısında İsrail botlarından birini güdümlü füzelerle vuran Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'a bağlı Batn el-Samin bölgesinde İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail'e yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Ramya ve Bayad Blida bölgelerindeki İsrail askerlerini uygun silahlarla vurdu.

Güney Lübnan'da sivillerin İsrail tarafından bombalanmasına tepki olarak Hizbullah, Nebi Yaşu yerleşim yerini füzelerle vurdu.

Hizbullah, ayrıca Even Menachem yerleşim yerinin doğusundaki İsrail askerlerini ve Şeba Çiftlikleri bölgesindeki İsrail hedeflerini füzelerle bombaladı.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN