Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (12 Ocak)

Batı Şeria'da başta Tulkerm olmak üzere bir çok noktada İsrail güçleri ile Direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

FİLİSTİN - 12-01-2024 20:48

Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (12 Ocak)

Tulkrem'de İsrail kuvvetleri ile yaşanan şiddetli çatışmalara Aksa Şehitleri Tugayları ve bağlı gruplar, Kudüs Tugayları ve bağlı gruplar, Kassam Tugayları, Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ve bazı küçük gruplar da katıldı.

Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Filistin'de Ürdün Nehri Parkı çevresindeki ve Eylat'taki İsrail askeri hedeflerini uygun silahlarla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım güçleri, Gazze Şeridine giren İsrail güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı. Ayrıca Nuseyrat kampının kuzeydoğusunda bir askeri aracı RPG ile vurdu.

Mücahid Tugayları, Nuseyrat kampının doğusunda İsrail askerleri ile şiddetli çatışmalara girdi ve araçları çeşitli patlayıcılarla hedef aldı. Beyt Lahiya'nın batısındaki İsrail askerleri ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Kissufim ve Ebu Safiye bölgelerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları savaşçıları, Cibaliya el-Beled ekseninden dönüşleri sırasında, iki İsrail askeri aracını Tandem mermilerle hedef alarak, askerlerle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi. 

Han Yunus'ta şiddetli İsrail güçleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, bir askeri buldozeri de RPG mermileriyle imha etti.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Han Yunus'un güneyinde bir dizi İsrail askerinin çevrelediği askeri bir buldozeri çeşitli patlayıcılarla vurdu.

Megazi kampı çevresinde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara giren Kassam Tugayları, çok sayıda İsrail askerinin yaralanmasına sebep oldu.

Kudüs Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugaylarına bağlı el-Amudi Tugayları yaptıkları ortak operasyonla, Han Yunus'un merkezindeki Halime Camii çevresinde toplanan İsrail askerlerini 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Mahatta bölgesindeki İsrail askerlerini ve araçlarını 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail hedeflerine yönelik 5 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Hadab el-Bustan, Malikiye, Hanita, el-Assi ve Manara bölgelerindeki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vurdu.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

Direniş Ekseni Cephesi'de son gelişmeler...

01-05-2024 - FİLİSTİN

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

Filistin bayrağı açıp Dabke dansı yapmıştı: Şampiyon Necmettin Erbakan Akyüz'e Avrupa'dan madalya tehdidi

30-04-2024 - FİLİSTİN