ABD'den İsrail'e mesaj: Biz olmadan savaşamazsınız; biz ise bu savaşta yokuz..

ABD Başkanı Biden, Siyonist rejimin İran'dan gelen eşi benzer görülmemiş saldırılara karşı 'olağanüstü bir kapasite gösterdiğini' iddia etti.

DÜNYA - 14-04-2024 15:52

ABD'den İsrail'e mesaj: Biz olmadan savaşamazsınız; biz ise bu savaşta yokuz..

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın Siyonist rejime yönelik misillemesinin ardından yaptığı açıklamada, Amerikan güçlerinin İsrail'in İran'ın gece boyunca fırlattığı füze ve insansız hava araçlarının 'neredeyse tamamını engellemesine' yardımcı olduğunu öne sürdü.

Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede işgal rejiminin 'daha önce benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve onları yenme konusunda olağanüstü bir kapasite sergilediğini ve düşmanlarına İsrail'in güvenliğini etkili bir şekilde tehdit edemeyeceklerine dair açık bir mesaj gönderdiğini' söylediğini aktardı.

Washington yönetimi, İran'ın Şam konsolosluğuna yapılan saldırıyı takip eden günlerde İsrail'den Tahran'a ve direniş ekseni bileşenlerine yönelik herhangi bir saldırı konusunda kendilerini haberdar etmelerini talep etmişti.

Biden, pazar günü G7 liderleriyle İran'ın saldırısına karşı ortak bir diplomatik yanıt oluşturulması konusunu görüşeceğini de sözlerine ekledi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı. Austin, "Kuvvetlerimiz bölgedeki ABD birliklerini ve ortaklarını korumak, İsrail'in savunmasına daha fazla destek sağlamak ve bölgesel istikrarı artırmak için görevlerinin başındadır," dedi.

Austin, "İran ve vekil güçleri tarafından gerçekleştirilen bu pervasız ve benzeri görülmemiş saldırıları kınıyor ve İran'ı vekil güçleri de dâhil olmak üzere diğer saldırıları derhal durdurmaya ve gerilimi azaltmaya çağırıyoruz. İran'la çatışma peşinde değiliz ama güçlerimizi koruma ve İsrail'in savunmasını destekleme konusunda harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğiz," ifadesini kullandı.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden'ın yaptığı açıklamaları yineleyerek ABD'nin 'İran'dan gelebilecek tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının sarsılmaz olduğunu' savundu.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, "İsrail İran'ın saldırısı altındayken, İsrail ve halkının yanındayız ve ABD İsrail'in İran'a karşı savunmasını desteklemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır," diye konuştu.

Buna ilaveten Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, 14 milyar dolarlık acil askeri yardımın oylanmasında acele etmesi için bilgilendirildi.

YDH

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail ve ABD'yi telaş sardı: UCM Netanyahu hakkında karar verecek..

İsrail ve ABD'yi telaş sardı: UCM Netanyahu hakkında karar verecek..

29-04-2024 - DÜNYA

İsrail medyası: Husiler, İsrail’i tehdit eden bölgesel bir güce dönüştü..

İsrail medyası: Husiler, İsrail’i tehdit eden bölgesel bir güce dönüştü..

29-04-2024 - DÜNYA