DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-03-2023 12:18

Yemen’de savaşın 8. Yıldönümünde düzenlenen gösterilerin kapanış bildirgesi...

Yemen’de savaşın 8. Yıldönümünde düzenlenen gösterilerin kapanış bildirgesi...

Yüzbinlerce Yemenli, savaşın sekizinci yıldönümünde düzenlenen kitlesel gösterilerin ardından Yemen milletinin tüm meydanlardaki istikrarını vurguladı.

Pazar günü yüzbinlerce Yemenli bu ülkenin çeşitli şehirlerinde "Ulusal İstikrar Günü" başlığı altında gösteri yaptı ve bu gösterinin sonunda yayınladıkları bildiride, Yemen milletinin istikrarının ve direnişinin devam ettiğini vurguladı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Yemen milletine karşı başlatılan savaş, amacı Yemen topraklarını işgal etmek ve Yemen milletinin bağımsızlığına el koymak olan, hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti bulunmayan zalimce bir saldırıdır.

Yemen'e yönelik saldırıların öncülüğünü Amerika yaptı ve bu rejim, Yemen ulusunu öldürmek için silah sağlamaktan ve ona karşı suç ve cinayet işlemekten sorumluydu.

Bu saldırılarda hainler, işgalcilerin saflarına katılarak işgalci koalisyonun Yemen’i işgaline ve kuşatmasına zemin hazırlama rolü oynamışlardır.

Yemen ulusu istikrar ve işgalcilerle mücadele konusuna bağlıdır ve bu pozisyon tüm ilkelerimiz doğrultusundadır ve bu sorumluluk tüm önceliklerin ötesindedir. Biz, tüm katliamlara, kuşatmalara ve medya saldırılarına rağmen milletin her alanda ve sahnede sergilediği bu efsanevi istikrarı selamlıyoruz.’

Yemen halkı Pazar günü, ülkelerine karşı savaşın başlamasının 8. yıldönümü ile eş zamanlı olarak, Saada, Beyda, Rada’a, el Sudayeh, el-Cevf, Dhamar, Marib, Hicce, el Dhala, İmran, el-Hudeyde, vb. şehirlerde gösteri düzenledi

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com