SİYASET
Giriş Tarihi : 15-04-2022 07:03

Üçüncü İttifak kuruluyor mu?

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, MG TV'deki Bi Başka Açıdan Programı'nda Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun 3. ittifak kurulması ile ilgili ifadelerini değerlendirdi.

Üçüncü İttifak kuruluyor mu?

Milli Gazete Genel Yayın yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun bugün HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'na yaptığı ziyareti ve bugün dile getirdiği üçüncü bir ittifakın kurulabileceğine dair ifadelerini değerlendirdi.

''AKP'DEN KOPAN YÜZDE 15'LİK KESİMİN YÖNELECEĞİ YENİ ADRES İÇİN BİR HAMLE''

Temel Karamollaoğlu'nun sözlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan Kurdaş, ''Çok sıcak konu biraz daha sıcak hale geldi. Biliyorsunuz seçim kanunu değişti. Muhalefetin sahip olduğu bazı avantajlar vardı ve bu ortadan kalktı. Seçim kanunun değişmesiyle birlikte yeni arayışlar ortaya çıktı. Temel Karamollaoğlu, AKP'den kopan yüzde 15'lik bir kesimden bahsediyor. Henüz bu kesim kararsızlar arasında. Üçüncü ittifak AKP'den kopmuş olan bu yüzde 15'lik kitlenin de gideceği yeri belirlemek adına yapılan bir hamle olması söz konusudur.'' ifadelerini kullandı.

''SENELERCE SAĞ PARTİLERE OY VEREN SEÇMENİN CHP'YE OY VERMESİ KOLAY OLMUYOR''

Cumhur İttifakı'nın kendisinden uzaklaşan kararsızları CHP ve HDP üzerinden manipüle ederek kopmaları engelleme veya yavaşlatma çabasında olduğunu belirterek Karamollaoğlu'nun üçüncü ittifakı dile getirmesindeki amacın bu kitlelere bir alternatif sunabilmek olduğunu hatırlatan Kurdaş, ''Kabul edelim ki siyaset bir sosyoloji zemini üzerinde yapılır. Senelerce sağ partilere oy verme alışkanlığı olan seçmenin CHP listelerindeki adaylara gitmesi kolay olmuyor. Bu geçmişte de tecrübe edilmiş bir konu. Cumhur İttifakı'ndan kopan oyların gideceği yer için siyasetin sosyolojisine de bir bakmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Milli Gazete

Zehra

AdminAdmin