GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-09-2022 14:47   Güncelleme : 29-09-2022 11:31

The Guardian'da Erdoğan yazısı: Putin'in kararına hazırlıksız yakalandı...

The Guardian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna'daki referandumlara soğuk yaklaştığını belirterek Rusya'nın kısmi askeri seferberlik kararına hazırlıksız yakalandığını ifade etti.

The Guardian'da Erdoğan yazısı: Putin'in kararına hazırlıksız yakalandı...

İngiliz The Guardian gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ilişki üzerine bir analiz yazısı yayınlandı. Patrick Wintour imzalı yazıda Erdoğan'ın Ukrayna'da Donetsk, Luhanks, Zaporijya ve Herson'da referandum yapılmasına soğuk yaklaştığı ifade edildi. 

Türkiye'nin Batı ile Rusya arasındaki arabuluculuk yaptığı vurgulanan yazıda referandum kararlarıyla ilgili Türkiye tarafından, "Bu tür gayri meşru oldu bittiler uluslararası toplum tarafından tanınmayacaktır. Bilakis, diplomatik süreci canlandırma çabalarını zorlaştıracak" denildiği hatırlatıldı.

Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu genel görüşmeleri için gittiği New York'ta gazetecilere verdiği röportajda, "2014’te Kırım’ın ilhakından bu yana Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine olan taahhüdümüzü her zaman dile getirdik" dediğine dikkat çekilen yazıda, "Erdoğan, Vladimir Putin'in askeri seferberlik kararı karşısında hazırlıksız yakalanmış gibi görünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Wintour, Erdoğan'ın Putin için söylediği, “Aslında savaşı mümkün olan en kısa sürede bitirmeye istekli olduğunu gösteriyor” sözlerine yer verdi.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com