GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 16:24   Güncelleme : 17-03-2023 12:25

Süleyman Soylu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz..

Süleyman Soylu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim'de patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bölgedeki esnafı ziyaret eden Soylu, patlamanın yaşandığı yere karanfil bıraktı.

Soylu, bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin PYD’den emir aldığını söyledi. Soylu ayıca ABD Büyükelçiliği’nden gelen taziye mesajı için “Kabul etmiyoruz” dedi.

matadorbet giriş

Süleyman Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“Olayın nasıl koordine edildiğini biliyoruz. Gerekli açıklamalar yapıldı. Şimdi cenazelerimizi kaldıracağız. Bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. ABD Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz. Taziye mesajını katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle. Bu anlayışa kendi senatörlüğünden para gönderen anlayışla müttefikliğimiz olamaz.”

“Eğer yakalamasaydık Yunanistan’a kaçacaktı”
“Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok. Bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüz kalmadı. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Bize ne mesaj verildiğini biliyoruz. Teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan’a kaçıracaklardı. Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Piyonları tartışmanın bir alemi yok. Bu aldığımız mesaja çok güçlü mesaj veririz.”

“200 terör olayı engelledik”
“Olay sonrası yapılan teknik dinlemede terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesi üzerinedir. Teröristi öldürüp olayın ardıl sebeplerini çözmemizi engelleyecek bir plan olduğu ortada. İstanbul’da 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Bu yıl 200 terör olayı engelledik. Bunlara boyun eğmemeliyiz. Hem Mersin saldırısının hem bu saldırının birinin Münbiç diğerinin Kobani talimatıyla geldiği çok açık ortada.”

“Kobani’den gelen telefonla Esenler’de muhafaza edildi”
“Kobani’den gelen bir telefonla Esenler’de bir atölyede muhafaza edildi. Bombayı patlattıktan sonra yine Esenler’e gitti. Sonra Küçükçekmece’ye gitti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca bir sokakta olduğunu öğrendik. Sonra yerini bulduk ve ele geçirdik. Ona ‘Öldür’ talimatı veren kişiyi de yakaladık. Operasyonlar devam ediyor.”

İslami Analiz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com