DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-10-2022 13:48   Güncelleme : 10-01-2023 11:09

Seyyid Nasrallah Yemenlilerin Muhammedi sevdasını örnek gösterdi: Biz de başarmalıyız

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) veladet günleri nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada Yemenlileri tebrik etti.

Seyyid Nasrallah Yemenlilerin Muhammedi sevdasını örnek gösterdi: Biz de başarmalıyız

Seyyid Hasan Nasrallah, Peygamberimizin kutlu doğumu ve Vahdet Haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada, Yemen'de milyonlarca kişinin katılımıyla düzenlenen Mevlid Kandili Kutlamalarına değinerek, "Birçok geçim, güvenlik ve sağlık sorunuyla karşı karşıya olan kuşatma altındaki insanlar benzeri görülmemeş kutlama törenine katıldı.İslam dünyası, Araplar ve Müslümanlar Peygamberlerinin doğumunu kutlamalıdır.” dedi.

Etkinliğe video-konferans aracılığıyla katılan Nasrullah İslami Vahdet Haftası’na ilişkin, “İmam Humeyni (ra), Peygamber Efendimizin (s.a.v.) kutlu doğum günüyle ilgili bir anlaşmazlık noktasını bir birleşme noktasına dönüştürdü ve 12 ile 17 Rebiülevvel arasında Vahdet Haftası olarak adlandırılan köprüyü inşa etti. Bu nedenle ortak noktalarımıza odaklanmalıyız.” ifadesini kullandı.

Yemen'de Peygamber Efendimizin mübarek veladetleri münasebetiyle devasa etkinlikleri düzenleyen Husi/Ensarullah lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi'yi selamlayan Seyyid Nasrallah Yemenli Müslümanların düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerine kıyasla özeleştiride bulunarak, "Yemenlilerin coşkusuna bakarak utanıyoruz, neden biz böyle bir coşkuyu Mevlidde yakalayamıyoruz. Ümmete örnek oldular. Ümmet de böyle olmalı." diyerek Yemenlileri taktir etti.

Seyyid Nasrallah, "Güneşin sıcağında Mevlid kutlamalarında Yemen eyaletlerini özgürleştirilen onurlu, cesur lider ve kardeş Seyyid Abdulmelik el-Husi'yi dinleyen Yemen halkını selamlıyorum"

"Yemenlilerin bu örnek Kutlu Doğum kutlamalarını görünce mahcubiyet duyuyoruz. Aslında bu tüm Müslüman milletlerin uyması gereken bir örnekliktir."

"Kutlamalara ve mutluluğa fazla alışık değiliz. Genellikle yas tutma konusunda daha deneyimliyiz. Ancak yinede mutluluğu hissetmenin bir yolunu bulmalıyız" dedi. (Hürseda Haber)

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com