DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-06-2023 20:42

Mısır sınırında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde iki Siyonist asker öldü...

Mısır sınırında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde iki Siyonist asker öldü...

İşgal rejimi medyasına göre, bu sabah (3 Haziran Cumartesi) Mısır sınırında bir grup işgal askerine ateş açılması sonucu iki asker hayatını kaybetti ve eylemcinin şehit olduğu bildirildi.
 

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, sabah saatlerinde Paran Bölge Tümeni bölgesinde güvenlik olayı yaşandığını, sınır yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir erkek ve bir kadın askerin öldüğünü açıkladı.
 

İşgal rejimi medya organları, silahlı bir kişinin Mısır sınırını geçmeyi başardığını ve işgal ordusu devriyesine doğru ateş açtığını, yaralanan iki askerin Bi’r Es-Seba’daki Soroka Hastanesi’ne kaldırıldığını ifade etti.
 

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten işgal ordusu, Mısır sınırında silahlı çatışma yaşandığını ve işgal ordusunun Sina bölgesindeki bazı hedefleri bombaladığı, bölgeden patlama sesleri geldiğini söyledi.
 

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalı, sınır bölgesinde yaşanan silahlı çatışmada işgal askerlerine ateş açan eylemcinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 

İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun olayla ilgili yayın yasağı getirdiğini ve bölgede operasyon başlattığını kaydetti.

Yediot Ahronot gazetesi muhabiri işgal ordusunun bölgeye helikopter desteği istediğini aktarırken, işgal radyosu askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde sınırda yaşananların “olağan dışı çok tehlikeli bir güvenlik olayı” olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com