SİYASET
Giriş Tarihi : 23-04-2022 23:21

Karamollaoğlu'ndan 3. ittifak açıklaması: Zararı olmaz faydası olur..

Karamollaoğlu'ndan 3. ittifak açıklaması: Zararı olmaz faydası olur..

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk yazarı Kemal Öztürk'e konuştu. Altılı masa, 3. ittifak ve AK Parti'nin kemikleşmiş seçmen kitlesine ilişkin konuşan Karamollaoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AKP'NİN TUZU KURULARI
Öztürk'ün AK Parti'nin kemikleşmiş seçmen kitlesine ilişkin "AK Parti’nin oyları neden düşmüyor?" sorusuna Saadet lideri Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi:

AK Parti’den insanların kopmamasının üç sebebi var.

1. Tuzu kuru olanlar.

Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar.

2. Sosyal yardım alanlar

Sosyal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor. Bu, 10 ila 15 milyon arası fert eder.

3. Cami cemaati olanlar

En çok endişeli olan bu kesim. Ben 'cami cemaati' olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. ‘Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?’ endişesi var."


ZARARI OLMAZ FAYDASI OLUR
AK Parti ve MHP'nin hazırladığı Yeni Seçim Yasası sonrasında 3. İttifak çıkışıyla siyaset gündemini değiştiren Saadet Lideri Öztürk'ün CHP ve İYİ Parti'nin 3. ittifaka itiraz edip etmeyeceğine yönelik sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Ben ‘ittifak içinde ittifaka’ kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Burayı bozmadan yapılacak ittifaka İYİ Parti’nin de itiraz edeceğini sanmam. Kimseye zarar vermez, faydasına olur.”

Milli Gazete

Zehra

AdminAdmin