DÜNYA
Giriş Tarihi : 25-03-2023 21:59

İran'a ait İHA, Suriye'deki ABD üssünü vurdu: 1 ölü, 6 yaralı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a ait bir intihar insansız hava aracıyla (İHA) Suriye'nin Haseke vilayetinde koalisyona ait bir tesise saldırı düzenlediğini, saldırıda 1 sözleşmeli personelin öldüğünü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığını açıkladı.

İran'a ait İHA, Suriye'deki ABD üssünü vurdu: 1 ölü, 6 yaralı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a ait bir intihar insansız hava aracıyla ( İHA) Suriye'nin Haseke vilayetinde DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait bir tesise saldırı düzenlediğini, saldırıda 1 sözleşmeli personelin öldüğünü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığını açıkladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, dün yerel saatle 13:30 sularında bir İHA'nın DEAŞ ile mücadele koalisyonuna ait bir bakım tesisini vurduğu belirtildi. Açıklamada, saldırı sonucunda ABD ile çalışan 1 sözleşmeli personelin hayatını kaybettiği, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığı bilgisi verildi.

ABD Savunma Bakanı Austin, "Başkan (Joe) Biden'ın talimatıyla, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile ilişkili grupların kullandığı tesislere hava saldırıları yapılması yetkisi verdim. Bu saldırı, bugünkü saldırının yanı sıra, DMO ile ilişkili gruplar tarafından Suriye'deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen bir dizi saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildi." dedi.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com