FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 20-10-2022 15:36

HAMAS’tan tarihi açıklama: Suriye’yi hedef alan her türlü saldırıya karşıyız...

HAMAS’tan tarihi açıklama: Suriye’yi hedef alan her türlü saldırıya karşıyız...

HAMAS: "Başkan Esad ile görüşmemiz, ümmetteki direniş ruhunun yenilendiğinin kanıtıdır ve buradan işgale, görüşmemizin onun projelerine bir cevap olduğunu söylüyoruz. Esad ile görüşmemiz şerefli bir gündür."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Halil Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti ile İslami Cihad ve FHKC başta olmak üzere diğer Filistin direniş gruplarının liderlerini ve temsilcilerini kabul etti.

Hamas Siyasi Büro Bşk. Yard. Halil el-Hayye, Beşşar Esad ile görüşmesinin ardından, Suriye ile ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu. Hayye, Esad ile görüşmelerinin sıcak bir ortamda gerçekleştiğini kaydederek, Esad’ın, Suriye'nin Filistin halkına ve direnişine her türlü desteği sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdiğini bildirdi.

Hamas yetkilisi, "Başkan Esad ile görüşmemiz, ümmetteki direniş ruhunun yenilendiğinin kanıtıdır ve buradan işgale, görüşmemizin onun projelerine bir cevap olduğunu söylüyoruz. Esad ile görüşmemiz şerefli bir gündür. Bugünden itibaren Suriye’deki varlığımızı başlatıyoruz. Halkımıza destek ve Suriye’nin istikrarı için birlikte çalışmaya başlıyoruz. Başkan Esad'a Suriye'nin, toprak bütünlüğünün ve tek devletin yanında olduğumuzu vurguladık. Suriye’yi hedef alan her türlü saldırıya karşıyız" dedi.

Hamas’ın liderliği tarafından onaylanmayan herhangi bir bireysel eylemi sonlandırdığını bildiren Hayye, "Geçmişin sayfasını kapatmak için Başkan Esad ile anlaştık. Hamas, liderliğinin oybirliği, bu yolun doğruluğuna kanaatle, sevgili Suriye ile ilişkisini yeniden başlatıyor ve geçmişi aşıyor" ifadelerini kullandı.

“Hamas'ın Suriye'de kalmasına yönelik düzenlemeleri Suriyeli kardeşlerle birlikte takip edeceğiz. İlişkili olduğumuz ülkelere Suriye ile ilişkilere dönme kararımızı bildirdik. Bu Hamas'ın kendi başına aldığı bir karardır” diyen Hamas liderlerinden Hayye, "Suriye ile olan ilişki direniş cephesine ve direnişe inanan tüm insanlara güç veriyor. Hamas, Filistin ulusal kurumlarını inşa etmek ve ulusal projeyi korumak için her adımı kolaylaştıracak. Hamas, Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere Suriye'ye dönme kararını bildirdiği hiçbir ülkeden herhangi bir itiraz duymadı. Geçmişin olaylarını ve hatalarını ve Hamas liderliği tarafından onaylanmayan tüm bireysel hataları kapattık" açıklamasında bulundu. (

El-Meyadin/Hürsedahaber

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com