FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 24-04-2023 05:49   Güncelleme : 11-05-2023 23:06

Filistinli Lider: İran Hamas'a, her yıl 150 milyon dolar veriyor

Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin direniş hareketlerine verdiği destekle ilgili dikkat çeken detaylar paylaştı.

Filistinli Lider: İran Hamas'a, her yıl 150 milyon dolar veriyor

Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, 17 Nisan 2023 tarihinde Irak Alghadeer TV’de yayınlanan programda önemli açıklamalarda bulundu.

İranİsrail tarafından yıkılan her Batı Şeria evinin yeniden inşası için para ödüyor / Filistinlilerin İsrail'e karşı mücadelede kullandığı silahları İran sağlıyor veya masraflarını karşılıyor - Bu durum 30 yıldır sürüyor

Nehale'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“İsrail'e karşı caydırıcılık yaratmayı başardık. Geçmişte, İsrail'in Arap topraklarına- Lübnan, Suriye ve Gazze'ye- saldırması çok kolaydı. İsrail hâlâ Suriye'yi bombalıyor. Ama inşallah bir an önce işler değişecek,
 bu vaziyet çok uzun sürmeyecek.
Düşünün bir… Direniş bir saat içinde tüm İsrail'i bomba sığınaklarına doldurabilecek güçte. Bir saat içinde dört ya da beş milyon İsrailli sığınaklara girdi. Direniş sayesinde güç dengeleri alt üst oldu.

İran, İsrail Tarafından Evleri Yıkılan Filistinlilere Ödeme Yapıyor

Gazze'de Arap ülkeleri resmi olarak ödeme yaptılar. Ancak İsrail bugün Batı Şeria'da bir evi yıktığında, yeniden inşa için para ödeyen İran'dır. Filistinlilerin savaşmak için kullandıkları silahlar da İran'dan geliyor. İranlılar ya bu silahların parasını ödüyorlar ya da silahları kendileri veriyorlar, bu durum otuz yıldır böyle.
İranlıların bu 30 yılda Filistinlilere ödediği parayı hesapladığımda, milyarlarca dolar ediyor. İnsanlar bunu şaşırtıcı bulabilirler. İşte matematik, hesaplayın! Milyarlarca dolar tutuyor. Arap ülkeleri bunun için 100 dolar bile ödemediler.”

İran  Hamas'a her yıl 150 Milyon dolar veriyor

"İran Hamas'a her yıl 150 milyon dolar veriyor. Bunu 10 yılla çarpın, hangi rakamı elde ediyorsunuz? 1,5 milyar dolar! 20 yılla çarparsanız 3 milyar dolar tutuyor. Bu basit bir matematik ve sadece Hamas için ödenen miktar!”

Programın tamamını izlemek için tıklayınız.

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com