FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 26-10-2022 13:26   Güncelleme : 02-11-2022 14:30

Filistinli çocuklar kararlı: Özgür Filistin'de buluşacağız..

Filistinli çocuklarla bir araya gelen Milli Gazete, minik yavruların duygu ve düşüncelerini dinledi. Filistinli çocuklar kararlı bir sesle "Özgür Filistin'de buluşacağız" dedi.

Filistinli çocuklar kararlı: Özgür Filistin'de buluşacağız..

Türkiye'de eğitim gören Filistinli çocuklarla bir araya gelen Milli Gazete, minik yavruların duygu ve düşüncelerini dinledi. Ortak bir sesle İsrail'in kötülüğünü vurgulayan minikler işgal edilmiş vatanlarına dönmeyi dört gözle bekliyor ve ekliyor: "İnşaallah Filistin özgür olacak ve orada buluşacağız."

Filistin mücadelesi kapsamında küresel eksende bir iş birliği gerçekleştirilmesi amacıyla İstanbul’da değerli bir program düzenlendi. Yaklaşık 500 kadın aktivisti bir araya getiren “Birinci Kadın Kuruluşları Birliği Forumu”nda Filistin için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Filistin direnişinin çeşitli yönleriyle ele alındığı programda Filistinli minikler de yer aldı. İstanbul'da eğitim gören Filistinli çocuklarla bir araya gelen Milli Gazete, miniklerin duygu ve düşüğncelerini dinledi.

FİLİSTİN'İ ÇOK SEVİYORUM
Milli Gazete'ye konuşan Şam ismindeki Filistinli çocuk, Filistin'e henüz gidemese de vatanını çok sevdiğini söyledi. "Ben Filistinliyim ama Suriye'de doğdum. Savaştan sonra da Türkiye'ye geldik. Filistin'i çok seviyorum. İsrail kötü bir devlet..." ifadelerini kullanan Şam'ın ardından diğer bir Filistinli minik söz aldı ve şu sözleri sarf etti: "Ben Filistin'e gittim. Çok güzel bir yer."

İSRAİL, TOPRAKLARIMIZI İŞGAL ETTİ
Türkiye'de eğitim gören ve bu sayede çok iyi bir şekilde Türkçe konuşan bir diğer Filistinli çocuk, İsrail'i harika bir şekilde anlattı: "İsrail kötü bir devlet. Onların vatanı yoktu, gelip topraklarımızı işgal ettiler. Bizi vatanımızdan çıkarmaya çalışıyorlar." Diğer arkadaşı gibi Filistin'e henüz gidemediğini kaydeden minik Filistinli, "Ben Filistin'e gitmedim ama çok güzel olduğunu biliyorum. Orası benim vatanım." diye konuştu. Gazetemize konuşan minik çocuklar, "İnşaallah Filistin özgür olacak ve orada buluşacağız." temennilerini de aktardı.

Milli Gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com