FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 26-04-2022 09:22

Filistin'deki sivil Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa’da ayin yapıp kurban keseceklerdi, başaramadılar!

Kudüs’te gerilim dolu günler yaşanırken Filistinlilerin gerçekleştirdiği destansı direniş sonucunda bir Yahudi dahi Mescid-i Aksa’da ayin yapıp kurban kesemedi.

Filistin'deki sivil Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa’da ayin yapıp kurban keseceklerdi, başaramadılar!

Pesah adını verdikleri bayramlarında Mescid-i Aksa’ya akın edecek ve burada kurban keseceklerdi… Filistinlilerin çelik gibi iradesi karşısında umduklarını bulamadılar ve mübarek topraklarda küstahlığa imza atamadılar…

Siyonistlerin Ramazan’da da Filistinlilere yönelik zulmü artarken tapınakçı grupların, Mescid-i Aksa’nın içerisinde kurban kesme planları suya düştü. Bir hafta boyunca ellerinden geleni artlarına koymayan işgalciler her türlü zulmü Müslümanlara reva görseler de amaçlarına ulaşamadılar. Siyonistlerin karşısına dikilen Müslümanlar, yine altın harflerle direniş destanı yazdı.

Direnişçiler kazandı, Tapınakçılar kaybetti

İşgalci İsrail güçlerinin her yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da Filistinlilere yönelik zulmü artarken Siyonist tapınakçı gruplar, Mescid-i Aksa’nın içerisinde kurban kesme planları yapmıştı. Yahudilerin Pesah Bayramı’nın ilk günü olarak kabul edilen 15 Nisan Cuma günü Mescid-i Aksa’ya baskınlar düzenlemeye, burada ayinler yapmaya ve kurbanlar kesmeye hazırlanan tapınakçılar, Kudüs’te gerilimi artıracak doğrultuda çalışmalarda bulunmuştu. İslam ülkeleri Siyonistleri durduracak adımları atmaktan aciz kalırken ortaya yine Filistinli direnişçiler çıktı. Şehadete korkusuzca yürüyen ve çok sayıda yaralı veren Filistinliler, tapınakçıların küstah girişimlerine mani oldu.

Filistin’in dört bir yanında direniş sergilendi

İşgalci İsrail rejimi güçlerinin Mescid-i Aksa’da küstahlığa imza atmalarına engel olunurken Filistin’in tamamında direniş eylemleri gerçekleştirildi. Eylemlerin başını Cenin ve Kudüs halkı çekerken işgalcilerle çatışmaktan bir an olsun geri durulmadı.

Öte yandan Gazze de sergilenen direnişte aktif bir rol oynadı. İsrail işgali altındaki toprakları zaman zaman füze yağmuruna tutan Gazze’deki direniş kazanılan zaferde söz sahibi oldu.

Hürsedahaber

Zehra

AdminAdmin