GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2022 10:22   Güncelleme : 05-10-2022 21:17

Filistin'de kan Üsküdar Belediyesi Öncülüğünde Yahudi eğlencesi...

Ak Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 5 Filistinlinin şehit edildiği gün, İsrail destekçisi Mark Eliyahu isimli bir Yahudi'ye konser verdirerek neşe içinde eğlendi.

Filistin'de kan Üsküdar Belediyesi Öncülüğünde Yahudi eğlencesi...

Ak Partili Üsküdar Belediyesi, 5 Filistinlinin şehit edildiği gün, İsrail destekçisi yahudi şarkıcı Mark Eliyahu'yu sahneye çıkardı.

Mark Eliyahu'nun, 1982'de DağıstanSovyet Rusya'da doğduğu, 1989'da, ailesiyle birlikte İsrail'e İşgal edilmiş Filistin topraklarına  göç eden sivil işgalcilerden biri olduğu ve İsrailli müzisyen olduğu öğrenildi..

İşte Üsküdar Belediyesi, 2022-2023 Kültür Sanat Sezonunu Filistinde sivil bir işgalci olan bir müzisyenle açmış bulunuyor.

Belediye bütçesinde Üsküdar Harem Meydanında ücretsiz gerçekleşen halk konserine böyle bir müzisyenin çağrılmış olmasına bazı Üsküdarlıların tepki gösterdiği öğrenildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise yaptığı açıklamada,"Kültür ve sanat adına çok başarılı işler yaptığımızı söyleyebiliriz. Bu sene de yine muhteşem bir konserle sezonu açıyoruz. Mark Eliyahu muazzam bir sanatçı, uluslararası bir müzisyen. Kendisini şöyle bir özelliği var, Türk müziğine aşina birisi. Gençlere sorduk, dedik ki ’açılışı kiminle yapalım’ bu gençlerin talebiyle karar verildi ve Harem Meydanı tıklım tıklım dolu. Şu anda meydanda yaklaşık 60 bin genç var. 60 bin genç İstanbul’un en ücra ilçelerinden bile gençler hala akın akın geliyorlar. Fevkalade güzel bir duygu. Zaten bizim gençlerle iletişim dilimiz kültür ve sanattır, müziktir, eğitimdir. Bu sene de yine dopdolu bir kültür sanat sezonu bizi bekliyor" dedi.

Üskidar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in, Müslümanların tepkilerine kulak tıkayarak Filistinli kardeşlerimiz şehit edilirken bir Filistinde sivil bir işgalci olan  ile Mark Eliyahu,  birlikte neşe içinde eğlendiği gözlendi... 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com