FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 11-05-2023 22:41

Filistin Direnişinden İsrail'e Beklenen Yanıt

İsrail’in İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugaylarının üç liderini şehit etmesinden sonra 36 saatlik bekleyişin ardından direnişten beklenen yanıt geldi. Filistin direnişi Özgürlerin İntikamı adını verdiği bir operasyonla Siyonist yerleşimlere doğru yüzlerce füzeyle karşılık verdi.

Filistin Direnişinden İsrail'e Beklenen Yanıt

İsrail’in İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugaylarının üç liderini şehit etmesinden sonra 36 saatlik bekleyişin ardından direnişten beklenen yanıt geldi.

Filistin direnişi Özgürlerin İntikamı adını verdiği bir operasyonla Siyonist yerleşimlere doğru yüzlerce füzeyle karşılık verdi.  Lübnan merkezli El-Ahbar gazetesinin haberine göre, Filistin direnişi Gazze’nin çevresindeki Siyonist yerleşimlere ve Tel Aviv’in kuzeyine kadar uzanan 90 kilometre uzaklıktaki noktalara yüzlerce roket atarken, Demir Kubbe füzeleri engelleyemedi.

Dün öğleden önce işgal güçleri Gazze'ye yönelik bombardımanını yenilerken, Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında beşi çocuk, beşi de kadın olmak üzere şehit olanların sayısının 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Özgürlerin İntikamı operasyonu sırasında şehit düşen füze ve topçu birliklerindeki savaşçılarından üç kişiyi toprağa verdi. El-Ahbar’ın Filistin direnişindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Gazze’den yanıt tek taraflı olmayıp, ortak operasyon odasına bağlı çeşitli gruplar arasında varılan mutabakatla verildi. Kaynaklar, işgalcilerin Hamas’ın operasyona katılmadığını iddia ederek Hamas ve İslami Cihad hareketleri arasında anlaşmazlık yaratmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Hamas Sözcüsü Abdüllatif el-Kanu iddiaları yalanlayarak, Hamas’ın operasyonun bir parçası olduğunu söyledi.

El-Ahbar’ın direniş kaynaklarından edindiği bilgiye göre gerilimi azaltma görüşmelerinin de hızlandığı ifade edildi. Bu kapsamda Mısır ve Katar’ın bir yandan Hamas ve İslami Cihad, diğer yandan da İsrail’le diplomatik çabalarını yoğunlaştırdığı belirtildi. Mısır’ın mevcut çatışmayı sona erdirmek ve karşılıklı ateşkesi sağlamak için taraflara bir teklif sunduğu kaydedilirken direnişin, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’daki suikast politikasını durdurma, Kudüs’te planladıkları bayrak yürüyüşünü iptal etme ve şehit Hıdır Adnan’ın naaşını teslim etme taahhüdünü içermediği sürece teklifi kabul etmeyeceğini bildirildiği ifade edildi.

Öte yandan Filistin direnişi Ortak Operasyon Odası’ndan yapılan açıklamada, direnişin tüm seçeneklere hazır olduğu kaydedilerek, işgalin saldırganlık ve küstahlığında ısrar etmesi halinde onu karanlık günlerin beklediğini ifade etti. Açıklamada, Özgürlerin İntikamı operasyonuyla düşmanın mevzilerine yüzlerce füzeyle saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada operasyonunun, Kudüs Tugayları liderlerinin ve Gazze’de evlerinde olan çok sayıda masum sivilin evlerinin barbarca bombalanması suçuna bir cevap niteliğinde olduğuna dikkat çekildi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com