DÜNYA
Giriş Tarihi : 30-04-2022 16:11

Farklı Ülkelerde Dünya Kudüs Günü etkinlikleri, Maduro'dan 'Dünya Kudüs Günü' mesajı

Dünya Kudüs Günü dünyanın farklı ülkelerinde düzenlendi. Bunlardan sadece birkaçı şöyle oldu:

Farklı Ülkelerde Dünya Kudüs Günü etkinlikleri, Maduro'dan 'Dünya Kudüs Günü' mesajı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Venezuela-Türkiye Ortak İşbirliği Komisyonu 3. Toplantısı'nın kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının son cuma günü anılan Dünya Kudüs Günü'ne dikkati çekti.

"Kudüs bizi birleştiriyor, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki birlik yolu" ifadelerini kullanan Maduro, şunları söyledi:

"Kudüs, bütün dinler için kutsal toprak, Filistin'in kutsal toprağı. Biz Hristiyan'ız ama İsa, Filistinli bir çocuktu, Filistin'de doğdu. Siz Müslümanlar da onu büyük bir peygamber olarak kabul ediyorsunuz. Kudüs bizi birleştiriyor, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki birlik yolu. Bu nedenle bugün tekrar tüm destek ve dayanışmamızı, Filistin halkına, Filistin davası için tüm Müslüman halklara ve dünya üzerinde özgürlükleri için mücadele eden halklara ifade ediyoruz."

Çin

Dünya Kudüs günü etkinlikleri Çin'de İran büyükelçiliğinde farklı kültürel programların düzenlenmesi ve büyükelçinin konuşmasıyla düzenlendi. 

Azerbaycan Cumhuriyeti 

Dünya Kudüs Günü etkinliği İran'ın Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki büyükelçiliğinde Bakü'nün Şehriyar kültür merkezinde düzenlendi. 

Bu etkinlikte konuşmacı İran büyükelçisi Seyyid Abbas Musevi  Siyonist Rejim'in ırkçı huyuna vurgu yaparak bu düşüncenin  dünya için çok tehlikeli olduğunu ancak 70 yıllık Filistin halkının direnişin ve Müslüman milletler ve hür halkların destekleri ile Müslümanların ilk kıblesinin kurtarılacağını umduğunu belirtti. 

Brezilya

Dünya Kudüs Günü etkinlikleri  Perşembe akşamı Brezilya başkentinde İran büyükelçiliğinde, Filistin-Brezilya Enstitüsü Başkanı, bazı parlamento üyeleri, STK'lılar ve kimi Filistin'i destekeyen Brezilyalıların katılımı ile düzenlendi. 

Kuveyt

Dünya Kudüs Günü etkinlikeri Kuveyt'te İran büyükelçiliğinin daveti üzerine Kuveyt'in en görkemli salonlarından birinde düzenlendi. 

Bu etkinliğe birçok Müslüman ve Hristiyan siyaset, kültür ve kamu şahsiyeti ve din adamı, İran-Kuvey dostluk derneği üyeleri ve başkanı , İslami ve yabancı ülke büyükelçileri,kimi Filistinli şahsiyetler ve İran toplumundan bazı elitleri de davet edilmişti. 

Pakistan 

Dünya Kudüs Günü etkinlikleri Pakistan'da İran büyükelçisinin daveti ile düzenlenen iftar ziyafetine eşlik etti. Pakistanlı şahsiyetler, büyükelçiler ve yabancı ülke diplomatlar, üniversite hocaları ve muhabirler İslamabad'daki Sarina otelinde toplandı. 

Medya Dünyası

Uluslararası medya arasında Euronews, Reuters ve Associated Press de Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri ile ilgili raporlar sundu.

Hürsedahaber

Zehra

AdminAdmin