GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-05-2023 18:40

Erdoğan'dan CNN'e Biden ve Amerika ile ilişkiler mesajı...

Erdoğan'dan CNN'e Biden ve Amerika ile ilişkiler mesajı...

CNN International'a açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye seçimlerinin ikinci turu ile ilgili kendinden emin olduğunu söyledi. Erdoğan, "İnsanımızın bizi yüzüstü bırakmayacağını düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'dan Becky Anderson'ın sorularını yanıtladı.

Becky Anderson, Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'a atıfla söylediği "Biden, Erdoğan’ı devirin emri verdi" sözlerini hatırlatarak "Biden'ın sizi devirmek istediğine gerçekten inanıyor musunuz?" diye sordu. Erdoğan, bu soruya verdiği yanıtta, " Bir seçimi ilk turda bitirmek yerine ikinci tura kalan bir kişi nasıl diktatör olabilir?" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE DİKTATÖR MÜ OLUR?
Parlamentoya girecek 322 milletvekilinden oluşan bir ittifakı olduğunu ve bu ittifakın liderinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilk turu birinci tamamlayarak gittiğini kaydeden Erdoğan, "Böyle diktatör mü olur?" diye sordu.

Anderson'ın "Seçilmeniz durumunda Biden yönetimi ile çalışacak mısınız ve çalışabilir misiniz?" sorusuna da yanıt veren Erdoğan, "Onda hiç şüphe yok. Biden ile çalışırım. Eğer Biden giderse, yerine gelecek kim olursa olsun onunla da çalışırım" dedi.

'BATI, RUSYA'YA KARŞI DENGELİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEMEDİ'
Batı'nın Ukrayna savaşı bağlamında Rusya'ya yönelik yaklaşımı ile hemfikir olmadığı yönündeki ifadeleri de sorulan Erdoğan, Ukrayna'ya yapılan askeri yardımı mı 'provokasyon' olarak değerlendirdiği sorusuna, "Batı, dengeli bir yaklaşım sergilememiştir. Rusya gibi bir ülkeye karşı dengeli bir yaklaşım sergilemelisiniz. Örneğin, tahıl koridoru girişimi... Biz burada sadece Batı'nın çıkarlarını ve ihtiyaçlarını değil, Afrika ülkelerinin çıkarlarını ve ihtiyaçlarını da düşündük" yanıtını verdi.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com