SİYASET
Giriş Tarihi : 05-10-2022 14:49   Güncelleme : 05-10-2022 14:49

Erdoğan başörtüsü konusunda el yükseltti: Çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım..

Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Biz daha öte bir teklif edelim. Eğer dürüstten, samimiysen, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı bugün veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalar hızlıca hazırlanacak ve önümüze getirecekler.

Erdoğan başörtüsü konusunda el yükseltti: Çözümü Anayasa düzeyinde sağlayalım..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın (bugün) tarihi bir konuşma yapacağını söylemişti. Erdoğan'ın merakla beklenen 'hak ve özgürlükler' konuşması başladı.

AK Parti Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMALARI
Şimdi ekranları başında milletime de sesleniyorum önceki akşam geç saatlerde CHP Genel Başkanı yaptığı bir açıklamayla bizim ömrümüzü verdiğimiz mücadele ile adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesi ile güya günah çıkartıyor güya yeni bir teklif getiriyor.

Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifi ile önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var, ama yine de biz söz üzerinden gidelim. İstiyorum ki milletimizi aydınlatalım. Biz bir dönem zulüm düzeyine varan bu konuyu her alanda ülke gündeminden çıkarttık.


Ülkemizde şu an böyle bir mesele var mı? Ülkemizde kamuda veya özel sektörde çalışan hakiminden savcısına subayından polisine böyle bir mesele var mı? Türkiye bir dönem Meclis’e başörtüsü ile girdiği için kürsüden senin yandaşın, her şeyin fikir baban, şimdi ebedi alemde, haddi bildirilmeye davet edilen milletvekili görmüştür. Meclis’ten dışarı atmak için hep birlikte alkışlamıştınız.

Ya Kemal doğru ol be, yanına bir iki başörtülü bayanı alıp onlara rozet takmakla bu işi çözdüğünü veya çözeceğini mi zannediyorsun? Dürüst ol dürüst, adam gibi dürüst ol. İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Bu zâtın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili kanuni düzenleme teklif etmesindeki riyakarlığı görüyoruz da arkasında başka ne hesap var? Onu da değerlendirmemiz lazım.

Bir kez daha altını çözerek belirtmek istiyorum, bugün Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir mesele verdiğimiz mücadele sonucunda artık kalmamıştır. Geçmişte bu ülkede başörtüsü diye utanç verici bir olay yaşandıysa bunun en büyük müsebbibi CHP zihniyetidir, CHP faşizmidir.

'BAŞÖRTÜSÜ HASSASİYETİNİ İSTİSMAR ETMENİN PEŞİNDE'
Zorlama yorumlarla ülkemiz bu tartışmalar içerisine sokulmuş insanlarımız mağdur edilmiştir, üniversitelerde herhangi bir kanuni temeli olmadan bir günde uygulama değiştiren kamuda benzer baskılarla bu mekanizmayı işleten perde gerisinde hep işte bu CHP zihniyetidir.

Rahmetli Özal’ın Türkiye’ye çağ atlatma çabalarının önüne de en büyük engelleri aynı faşist kafa çıkarmıştı. Bu faşist kafa kendi çıkarları için dün ülkemizdeki bir kısım insanların laiklik hassasiyetini istismar etmişti, şimdi de aynı kafa milletimizin başörtüsü hassasiyetini istismar etmenin peşindedir.

Kılıçdaroğlu, benim kızlarım bu işin mağduriyetini çekti ve ben kızlarımın bir tanesini üstelik de imam hatip de İstanbul’da okutamadım. Çünkü oradaki yönetim sıkıntılıydı, ismini vermeyeceğim Türkiye’nin bir başka iline göndermek suretiyle oradaki imam hatip okulunda okudu. Şimdi kanunlarla bu işi düzenleyelim halledelim diyorsun, sabırlı ol. Bu zatı her konu gibi başörtüsü meselesinde de birbiri ile taban tabana zıt o kadar çok söylemi var ki biz söyleme değil gerisindeki zihniyete bakıyoruz.

Ülkemizin pek çok kazanımdan haberdar olmadıkları veya gördükleri halde anlayamadıkları gibi bu meseleyi de geriden takip ediyorlar. Dün söylediğini bugün inkar eden bu zatın bugün söylediklerini yarın inkar etme potansiyelinin masadaki ortakları başta olmak üzere kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bizim ise her zerresini yaşayarak bildiğimiz tek gerçek şudur, din, inanç ve yaşamdaki tüm özgürlükleri CHP’ye rağmen hayata geçirdik. Tüm engelleri onlara rağmen aştık. Bitmedi, Kürt meselesi diye ülkemize giydirilmeye çalışılan deli gömleğinden onlara rağmen kurtulduk. Bizim Kürt meselesi diye bir sorunumuz yok ki şu an benim kabinemde iki tane Kürt arkadaşım var. Sen dürüst değilsin her numara var, akşam yalan sabah yalan.

Terör örgütleri temsilcileri ile birlikte Ankara’dan İstanbul'a dirsek dirseğe yürüdü, hadi buna da yalan de.

ALEVİLER İLE İLGİLİ YENİ ADIM
Önümüzdeki Cuma günü yeni bir adımı atacağımız çalışmalar ile alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma sürecini onlara rağmen akamete uğratıyoruz.

ERDOĞAN'DAN YENİ BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ
Diyor ki bu konuda kanun teklifi çıkaralım. Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Biz daha öte bir teklif edelim. Eğer dürüstten, samimiysen, çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı bugün veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere çalışmalar hızlıca hazırlanacak ve önümüze getirecekler.

TOGG AY SONU BANTTAN İNİYOR
Bu ayın sonunda ülkemizin ilk yerli otomobili TOGG’un banttan çıkış törenine katılıyoruz.

Hem finans hem sanayi hem de hizmetler sektöründe yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Ülkemizde güzel bir havanın esmesini sağlayacağız."

Milli gazete

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com