FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 17-10-2022 20:06

'Direniş Ekseni Kudüs'ü kurtarmak için 1 milyonluk donanımlı orduya sahip'

'Direniş Ekseni Kudüs'ü kurtarmak için 1 milyonluk donanımlı orduya sahip'

Direniş Hareketi Hizbullah’ın Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah dün Tahran'da düzenlenen 36. Uluslararası İslam Birliği Konferansı'nın açılış törenine bir mesaj göndererek Filistin meselesinin tek çözümünün direniş olduğunu yineledi.

Seyyid Hasan Nasrallah’ın mesajını okuyan Hizbullah Merkez Konsey üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Nasrallah’ın mesajında Müslümanların kimliğine ve onurunu hedef alan mevcut sorunlara atıfta bulunduğunun altını çizdi.

Hassan Nasrallah “ABD, İslam ulusunu zayıflatmak ve servetlerini yağmalamak için Tekfirci terör gruplarını meydana salarak bölünmeyi ve savaşı körüklemeye çalışıyor” dedi. İslam’a ihanet eden hükümetleri kınadığını belirten Nasrallah, “İslam dünyasında bir eksiklik varsa, bu bölünmenin bir sonucudur. Düşman bizim dağılmamızla güçlendiyse, o zaman birlik olmalıyız” diye ekledi.

Nasrallah mesajında Müslüman aleminin gündemindeki en önemli meselenin Filistin’in kurtuluşu olduğunu belirttikten sonra “Şerefimiz, hürriyetimiz ve zaferimiz, Kudüs'ün kurtarılmasıyla tamamlanmış olur” ifadesini kullandı. İslami birliğin önemini vurgulayan Hizbullah lideri, düşmanların elini kesmenin tek yolunun Filistin ve Kudüs'ü özgürleştirmek olduğunu kaydetti.

Nasrallah mesajının devamında ABD, İsrail ve paralı güçlerine karşı İran’a tam desteklerini bir kez daha yineledi. Kavuk: Direniş ekseni bugün bir milyon eğitimli ve donanımlı orduya sahip Nasrallah’ın mesajından sonra konuşmasını sürdüren Şeyh Nebil Kavuk “Direniş Ekseni bugün Filistin ve Kudüs'ü özgürleştirmek için bir milyon eğitimli ve donanımlı orduya sahip” dedi.

Kavuk "düşmanın gücü bizim bölünmemizdeyse, gücümüz de birliğimizdedir" dedi ve direniş yolunda birleşmenin bir zorunluluk olduğunun altını çizdi. Direniş ekseninin donanımlı ordusunun dışında 200 milyondan fazla insanı kapsadığını belirten Kavuk, “Bu eksenin ülkeleri zenginlik ve enerjiye sahip ve bu eksen her taraftan drone ve füzelerle İsrail varlığını kuşatıyor" dedi. ABD arabuluculuğunda Tel Aviv rejimi ve Lübnan arasında varılan deniz sınırlarını belirleme anlaşmasına da değinen Kavuk, "Lübnan, direniş denklemi ile yakında üçüncü kurtuluşu ilan edecek. Bu, Amerika ve İsrail düşmanı için ortak yenilgiye zemin hazırlayacak yeni bir tarihi ve stratejik zaferdir” açıklamasında bulundu.

Yemen halkının koalisyon güçleri tarafından kendilerine uygulanan kuşatmayı kaldırma taleplerini gündeme getiren Kavuk, Bahreyn halkının yanında durduğunu ve Bahreyn halkının normalleşme karşısındaki kararlı duruşlarının yanında olduklarını vurguladı. Kavuk son olarak, Tekfirci terörizm ve Amerikan hegemonyası ile mücadelede Irak halkının desteğini teyit etti. 

Kudüs Haber Ajansı

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com