GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 11:41   Güncelleme : 23-03-2023 12:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV'de açıkladı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV'de açıkladı: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı. Kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını söyleyen Erdoğan, "Yardımcım Fuat Oktay da Ankara'dan aday olacak." dedi. Üniversitelerde online eğitimin bir süre daha devam edeceğini belirten Erdoğan, "Yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor." dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK MI?

Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış bulunuyoruz, hayırlı olsun.

HDP'nin 6'lı masa ile ittifakını da yorumlayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim vatandaşım, milli ve yerli olan yönetime layıktır"

HDP en başından beri bu masanın yedinci ortağı idi. Biz masanın altında demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. CHP'nin HDP ile asgari müşterekleri olduğunu biliyoruz. HDP eşittir PKK'dır, YPG, PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor? Bunu benim milletim düşünsün. Benim vatandaşım millidir, yerlidir, özellikle dışarılardan yönetilen emperyal kafaların mahkumu değildir. Emperyal kafaların tamamen dışında milli ve yerli olan yönetime benim vatandaşım layıktır. Benim vatandaşlarımı Kürt de olsa, Zaza da olsa, bunların ölümüne neden olanları dışarı çıkartmak için gayret sarf ediyorsak bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi alemde veremeyiz?

"Meral Hanım, HDP masaya oturamaz demişti, oturttular"

HDP'lerin planları arasında neler var? Kandil'deki talimatlarını uygulamak var. 6'lı Masa'nın görüştüğü HDP budur. Kandil'deki terörist elebaşları da zaten 6'lı Masa'nın kendileri için umut verdiğini söylüyorlar. Meral Hanım HDP de HDP'nin talepleri de masaya gelemez demişti. Şimdi HDP kumar masasına oturmuş durumda. HDP elbette taleplerinin karşılanmasını isteyeceklerini açıkça belirtiyorlar. Bu talepleri Kandil belirliyor. 14 Mayıs'ta inşallah hepsine gereken dersi benim aziz milletim verecek.

SAVUNMA SANAYİİ YATIRIMLARI

Devletlerde devamlılık esastır. Devletin yönetimine talip olan bir siyasetçi, dışarıdan gelen kredi veya sermaye "gelmeyin, gelirseniz şöyle yok ederim, böyle yok ederim" demez, diyemez. Bu bir defa ne ahlakidir ne de bir ülkenin yönetimine talip olamnın şiarıdır. Böyle şey olmaz. Bu bir defa daha gelmeden gideceğini gösterir. Size yurt dışından gelecek olan sermaye "bu nasıl bir anlayıştır" der ve kapıdan içeri de girmez. Biz mesela savunma sanayiinde İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı, Kızılelma'yı yaptık ama bunun dışında bir devletin kendi kontrolüyle yaptıklarımız var.

Sakarya Arifiye'de Katar'la ortak adımlar atıyoruz, Katar'la attığımız adımlara "tesisleri sattılar" diye yalan yanlış şeylerle anlatmaya çalıştılar. Böyle bir şey yok. İşte o Arifiye'deki tesisleri sattılar dedikleri Katar, 10 bin konteyneri deprem bölgelerine gönderdi. Eğer bizim aramızda bu tür ilişkiler olmamış olsa bu tür destekleri buraya verir mi? Arifiye'ye gelirken bunlar bedava, ücretsiz verin diye bir şeyleri yok ki. Burada yüzde 52 yüzde 49 ortaklıkla BMC'ye ortak oldular.

Bunlar hiçbir şeyi araştırmıyor, öğrenmiyorlar. Yalan yanlış yaklaşımlarla milleti aldatmaya çalışıyorlar. keşke bizim Katar gibi ülkemizde yatırımlara giren ortaklarımız olsa. Çünkü bizim küresel sermayeye her zaman ihtiyacımız var.

2002'de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma faaliyet gösteriyordu, bugün bu sayı 2700'e ulaştı. Burada çeşitliliği,rekabeti ve sektörün önünün açan biz olduk. Bugün savunma sanayinin hiçbir alanında tek bir firmanın faaliyet göstermesi söz konusu değildir.

Bunların bir de mühimmatları var. Bütün mühimmatları Türkiye kendi bünyesinde üretiyor. Geçmişte biz bu mühimmatları alabilmek için çalmadık kapı bırakmazdık. Dolayısıyla da Allah göstermesin herhangi bir savaşta kimseye muhtaç olmadan bunları üreteceksin.

Ben buradan milletime bir şeyi daha duyurmak istiyorum. Türkiye, Türkiye olarak kolay kolay herhangi bir savaşın tarafı olmayacaktır. Hep barıştan yana, barışın savunucusu olacaktır. Dünya barışına da her türlü katkıyı nasıl sağlayacak, bunun adımlarını atacaktır. Rusya'da Ukrayna'da yaptığımız görev de budur.

YERLİ OTOMOBİL TOGG

Şu ana kadar talep 80 bin. 85 milyuon nüfusumuzun da ortak gururu. Siparişler yoğun. 60 yıllık hayal gerçek oldu. Söz verdik ve bu hayali de gerçeğe dönüştürdük. İnşallah bu ay sonundan itibaren onlar da zenginleştirecekler. Türkiye yüzyılının gerçek bir nişanesi olacak. Geldiğimiz noktada ülke olarak millet olarak büyük bir gururu yaşıyoruz. Ön siparişler 16 Mart'ta alınmaya başlandı. İlk 24 saat dolmadan 22 bin 150 sipariş verildi.

"Bu arabanın fabrikası nerede" diyorlardı. Fabrikayı açtık mı, açtık. Sonra "üretemzsiniz" dediler. 29 Ekim'de Togg'u banttan indirdik mi, indirdik. Sonra "üretirsiniz ama satamazsınız" dediler. Şimdi ne oldu? 75 binden fazla sipariş aldık. Bay Kemal, altılı koalisyon, bak nasıl satılıyormuş.

27 Mart'a kadar inanıyorum ki sipariş sayısı 100 bini geçer. Bunlar piyasaya yeni giren bir araç için muazzam sayılar. Bu neyi gösteriyor? Milletimizin Togg'a olan güvenini, teveccühünü gösteriyor. Milletimiz bu projenin, heyecanın ortağı, asıl sahibi. 2012'den beri ülkemizde satılan elektrikli otomobil sayısı 14 bin 780. Togg ülkemizde 10 yılda satılan elektrikli otomobil sayısının beş katı kadar spiarişi sadece altı günde aldı. Togg'un oluşturduğu hava sayesinde ülkemiz elektrikli araçlara geçitşe en hızlı mesafe kat eden ülkelerinden biri olacak. Tabii biz otomoil diyoruz ama üreticileri akıllı cihaz diyor. Togg akıllı cihazımızın üretim hedefi bu yıl 20 bin ama inşallah 2030'a kadar 1 milyon Togg üretmiş olacağız. Hayırlı olsun.

NTV

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com