SİYASET
Giriş Tarihi : 17-12-2022 11:37   Güncelleme : 26-12-2022 16:08

CHP-İYİ Parti arasında İmamoğlu gerginliği..

İmamoğlu'yla ilgili mahkeme kararı sonrası CHP ile İYİ Parti arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor? Konuyla ilgili tartışmalara, partiye yakınlığıyla bilinen bir gazeteci ışık tuttu.

CHP-İYİ Parti arasında İmamoğlu gerginliği..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında çıkan hapis kararı sonra, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yapığı girişimler altılı masada tartışmalar meydana getirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın CHP’li üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre CHP'de Akşener’e yönelik eleştiri söz konusu.

Saymaz'a konuşan CHP'li üst düzetli şu ifadeleri dile getirdi:

“Biz iki şey gördük. Bir: Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve tipobet bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek. Meral hanımın masaya aday getirme hakkı var ama aday belirleme hakkı yok. Saraçhane’de İmamoğlu belediye başkanı olarak yerinde kaldı ve ‘Sen belediye başkanı olarak değerlisin’ dediler. Ekrem, bizim Ekremimiz. Ekrem’i niye harcayalım? Ekrem’e ihtiyacımız var. Ekrem’i seviyoruz. Ama CHP’nin adayını belirleme yetkisi kimin elinde? CHP'lilerin. Parti Meclisi ile milletvekili grubu adayı belirleyecek.
İki: Parti içine yapılan şeyin çok hoş karşılanmadığını gördük. Meral hanım CHP’lilerden övgü almadı. Biz İyi Parti içine karışırsak hangi tepkiyi alacaksak, o da böyle girdi, ne olduğunu gördük.”

CHP’li yetkiliye, İmamoğlu’nun duruşmasının görüldüğü gün Kılıçdaroğlu’nun neden Almanya’ya gittiğini sordum.

Şöyle dedi:

“Gündemimizi duruşmaya göre belirlemeyiz. Çünkü duruşma öncesinde Jeremy Rifkin’le tarih belirlendi, Almanlarla konuşuldu, yerler saptandı. Üniversiteler gündemini belirliyor Noel öncesi. Basite alınacak şey değil. Uluslararası gezi yapıyoruz.”

CHP’de rahatsızlığa yol açan fotoğrafı İyi Partili yetkililere de sordum. İyi Partili yetkili Akşener’in İmamoğlu davasını yakından izlediğini ifade ederek, şu bilgileri veriyor:

“Duruşmada ara verildiğinde genel başkanımıza olumsuz karar çıkacağı izleniminin olduğu bilgisi geldi. Genel başkanımızın kafasında şu vardı: Bu cüreti gösterdiklerine göre bunların karşısında beton gibi durmazsak herkese aynı hukuksuzlukla yürüyecekler. Sarı öküzü verdirmemek derler ya…”

İyi Partili yetkiliye Akşener’in İmamoğlu’nu aday olarak işaret ettiği yönünde CHP’lilerde izlenim oluştuğunu söyledim.

“Bence yanlış okuyorlar” dedi.
Şöyle devam etti:

“İmamoğlu’na taarruz var. Hukuksuzluk var. Haliyle konuşurken öznesi İmamoğlu haline geldi.”

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com