GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2022 19:50   Güncelleme : 17-12-2022 11:47

Caner Taslaman: Hz. Peygamber’in Hz. Ayşe ile küçük yaşta evlendiği hadisinin uydurma olduğunu yıllardır anlatıyorum..

Ateizm ve deizmin iddialarını bilimsel verilerle çürüten ve bu konudaki çalışmalarıyla takdir toplayan Prof. Dr. Caner Taslaman, küçük yaşta çocuk evliliği propagandası ile İslam’a karşı nefret dalgası oluşturulduğuna dikkat çekti.

Caner Taslaman: Hz. Peygamber’in Hz. Ayşe ile küçük yaşta evlendiği hadisinin uydurma olduğunu yıllardır anlatıyorum..

Ateizm ve deizmin iddialarını bilimsel verilerle çürüten ve bu konudaki çalışmalarıyla takdir toplayan Prof. Dr. Caner Taslaman, küçük yaşta çocuk evliliği propagandası ile İslam’a karşı nefret dalgası oluşturulduğuna dikkat çekti.

Taslaman, sosyal medyadan paylaştığı açıklamasında uydurma hadis rivayetlerine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

Yıllardır, tüm saldırılara rağmen, neden “Kuran ile hadis kaynaklarını (Buhari, Müslim vb) aynı kefeye koymayın” dediğimi anladınız mı? Defalarca bu kitaplara referansla savunulan “küçük yaşta kız çocuklarıyla evlenilebilir” ve benzeri safsataları Kuran’a dayanarak eleştirdim.,

Eleştirdim de ne oldu? Sözde muhafazakar televizyonlar ekran sansürü uyguladı.  Diyanet ateizmle ilgili organizasyonlarına bile çağırmadı. Cemaatler iftira kampanyaları düzenledi…

Hiç geri vites yapmadan aynı şeyleri söylemeye devam ettim Elhamdulillah. Son 15 seneye bakın. Televizyon ekranlarından benim kadar “küçük yaşta Hz. Ayşe ile evlenme hadisi uydurmadır” diye dile getiren 3 kişi bile gösteremezseniz. Buna benzer eleştirilerimin bedelini ödedim.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com