FİLİSTİN
Giriş Tarihi : 10-01-2023 10:58

Batı Şeria ve Kudüs'te 24 saatte 15 direniş eylemi gerçekleştirildi...

Batı Şeria ve Kudüs'te 24 saatte 15 direniş eylemi gerçekleştirildi...

İşgal güçlerinin tüm gaddarlıklarına ve saldırgan tutumuna rağmen Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde İsrail işgal güçlerine ve onların himayesi altında milis güçleri görevi gören yahudi yerleşimci çetelerine yönelik direniş eylemleri hız kesmeden devam ediyor.

Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük raporuna göre de, raporun hazırlanmasından öncesine tekabül eden 24 saatlik süre içinde işgal güçlerine ve yerleşimci çetelere yönelik olarak Filistin'in Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde toplamda 15 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin başında da işgal güçlerine ve yerleşimcilere ateş etme ve yerleşimcilerin baskınlarını engelleme eylemleri yer alıyor. 

Eylemlerden 3'ünün ateş açma eylemi olduğu, yahudi yerleşimci terör çetelerine ait 2 aracın tahrip edildiği ve 10 noktada da işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldiği belirtildi. 

İşgal güçlerinin Cenin'in Zebabide kasabasına düzenledikleri baskın sırasında Filistin direniş güçlerinin onlara ateş ettiği ve onlarla çatışmaya girdikleri belirtildi. 

Tubas'ın Akaba kasabasında  da direnişçiler işgal güçleriyle silahlı çatışmaya girdi. 

El-Halil'deki Kermi Tzur yahudi yerleşim merkezinde de direnişçiler yerleşimci terör çetelerine ateş ettiler.

Kalkilya'nın doğusundaki Azun kasabasında da direnişçiler, yerleşimci terör çetelerinin baskınlarını önledi ve onların araçlarını tahrip ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com