DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-01-2023 17:33

Azeri aktivist: Amerika ve İsrail, Azerbaycan’ı yalan yanlış bilgilerle İran’a karşı kışkırtıyor..

İran’ın en etkili STK’larından MASAF’ın kurucusu Ali Ekber Raifipur, Youtube üzerinden yaptığı açıklamalarda Azerbaycan’daki Aliyev yönetimi ile İran arasındaki ilişkilere değindi.

Azeri aktivist: Amerika ve İsrail, Azerbaycan’ı yalan yanlış bilgilerle İran’a karşı kışkırtıyor..

İran’ın en etkili STK’larından MASAF’ın kurucusu Ali Ekber Raifipur, Youtube üzerinden yaptığı açıklamalarda Azerbaycan’daki Aliyev yönetimi ile İran arasındaki ilişkilere değindi.

Amerika, İngiltere ve İsrail’in Azerbaycan yönetimini İran’a karşı kışkırttığını savunan Raifipur, ‘Azerbaycan’ı İran’ın Ukraynası yapmak istiyorlar. Nasıl ki Ukrayna’yı kışkırtıp Rusya ile savaşa girmesini sağladılar. Şimdi de aynı yöntemi Azerbaycan üzerinde deniyorlar. Onlar için Ukraynalıların önemi olmadığı gibi Azerilerin de yok’ ifadelerini kullandı.

Raifipur, kendisinin de Azeri olduğunu hatırlatarak ‘Siyonist propagandalar sayesinde Azerbaycan halkı, İran’ın Azerbaycan’a zulmettiğini düşünüyor. Azerbaycan halkına, Ermenistan ile yaptıkları 1. Karabağ savaşında İranlı komutanların Azerbaycan için şehit olduğunu söylemiyorlar. Şehitlerimizin orada mezarları var. Şu anda Kudüs Gücü komutanı olan General İsmail Kaani ve diğer generallerimiz Karabağ savaşında oradaydı’ dedi.

‘Azerbaycan halkı gerçekleri öğrenmeli’ diyen Raifipur, İlham Aliyev yönetiminin bu konudaki tavrına da dikkat çekti:

“Her fırsatta İran, Ermenistan’a silah veriyor yalanı pazarlanıyor.

Azeri medyası İran’a karşı yalan, yanlış bilgilerle yayın yapıyor.
İsrail’in Hermes İHA’sı Natanz nükleer tesisimizi vurmak için Azerbaycan Cumhuriyeti’nden havalanmıştı. İsrail’in Azerbaycan’da askeri üssü var. Aliyev’in Siyonist danışmanları var. Neden bunlara ses çıkarılmıyor?

Teröristler Azerbaycan sınırından ülkemize giriyor. Nükleer fizikçilerimize düzenlenen suikastlar Azerbaycan Cumhuriyeti’nde planlandı.

Azerbaycan’da İmam Hüseyin’in bayrağını dalgalandırmak yasak, ama LGBT bayrağını asmak serbest.
25 yıldır Karabağ işgal altındaydı. Ne oldu da tüm dünya Ermenistan’ı yalnız bıraktı? Çünkü proje buydu. Batıcı Paşinyan’ı Ermenistan’ın cumhurbaşkanı yaptılar. George Soros onu iş başına getirdi. Tıpkı Zelenski gibi. Dediler ki Ermenistan’da cumhurbaşkanı olacaksın, Azerbaycan ile savaşa gireceksin.
Ruslar sahada galip fakat medyada mağlup. Zelenski bir stüdyo kahramanıdır. Azerbaycan-İran meselesinde de medya yine başrolde. Aynı süreç burada da işletiliyor ve milliyetçi duygularla Azerbaycan-İran savaşı çıkartılmaya çalışılıyor. Yalan ve yanlış bilgilerle… Azerbaycan’ı İran’ın Ukrayna’sı yapmak istiyorlar. İran’ı sürekli tahrik edip askeri tepki vermesini bekliyorlar.”

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com