DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-05-2023 07:33   Güncelleme : 11-05-2023 23:04

Ayetullah Hamaney'den Irak Cumhurbaşkanı'na: Topraklarınızda bir tane bile Amerikan askeri olmamalı!..

Ayetullah Hamaney'den Irak Cumhurbaşkanı'na: Topraklarınızda bir tane bile Amerikan askeri olmamalı!..

Tahran’da Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya gelen İran İslam İnkılabı lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Irak'ta bir ABD askerinin bile varlığı çok fazladır” ifadelerini kullandı.

Ayetullah Ali Hamaney, resmi ziyaret kapsamında Tahran’a gelen Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile beraberindeki heyeti kabul etti. Hamaney, Irak'ın ilerlemesi, refahı, bağımsızlığı ve yükselişinin İran için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İkili işbirliğinin genişletilmesi ve yapılan anlaşmaların uygulanması her iki ülkenin de faydasınadır” ifadelerini kullandı.

'ABD, AVRUPA'YA BİLE SADIK DEĞİL'
ABD’nin Irak’ın dostu olmadığını söyleyen Hamaney, “Amerikalılar hiç kimseyle dost değiller ve Avrupalı arkadaşlarına bile sadık değiller” diye konuştu. Hamaney, “Irak'ta bir ABD askerinin bile varlığı çok fazladır” ifadelerini kullandı. Irak Cumhurbaşkanı Reşid de ülkesinin İran ile ilişkilerini, farklı boyut ve alanlarda "sürekli ve güçlü" olarak nitelendirdi. Reşid, Irak'ın çabasının İran'la ilişkileri derinleştirme ve iki ülke arasında kalan bazı sorunları çözmeye yönelik olduğunu kaydetti.

İslamiAnaliz

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com