DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-10-2022 13:51

Amerikan işgali Suriye’nin Petrolünü ve Buğdayını Yağmalamaya Devam Ediyor..

Amerikan işgali Suriye’nin Petrolünü ve Buğdayını Yağmalamaya Devam Ediyor..

Suriye’nin El Cezire bölgesinin kaynaklarını yağmalamaya devam eden ABD işgal güçleri, petrol ve buğday yüklü 92 tanker ve kamyondan oluşan bir konvoyu, “DSG” milisleriyle birlikte açtığı yasadışı sınır geçitleri üzerinden Kuzey Irak’a çıkardı.

Yarubiye kırsalındaki yerel kaynaklar SANA muhabirine, Amerikan işgalinin, El Cezire bölgesinden çalınan Suriye’nin petrolünü ve buğdayını  taşıyan 34 tanker ve kamyondan oluşan bir konvoyu yasadışı El Velid geçidinden Kuzey Irak’a çıkardığını belirtti.

Kaynaklar ayrıca, çalıntı petrol yüklü 58 tankerden oluşan başka bir konvoyun işgal güçleri tarafından Irak’ın kuzeyine giden yasadışı Mahmudiye geçidinden çıkarıldığını kaydetti.

Haseke ve Suriye'nin diğer kuzey bölgelerinde Amerikan güçleri ve onların desteklediği "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak bilinen milislerin işgali altındaki bölgeler, Suriye vatandaşlarının teröristlerin varlığına karşı protestolarına her zaman tanık olmuştur. 

Suriye hükümeti, Suriye'nin doğusundaki ve kuzeydoğusundaki bu milislerin ve Amerikalıların petrol yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve varlıklarının yasadışı olduğunu defalarca vurguladı.

Hürsedahaber

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com