DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-10-2022 13:49

36. İslami Vahdet Konferansı Tahran'da başladı

36. Uluslararası İslami Birlik Konferansı bu sabah Tahran'da Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'nin katılımıyla başladı.

36. İslami Vahdet Konferansı Tahran'da başladı

Cumhurbaşkanı Reisi, Tahran’da düzenlenen 36. Uluslararası İslami Birlik Konferansı'nın açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

İslami birliğin önemine değinen Reisi, "Bugün birlik İslam dünyası için bir taktik değil temel bir stratejidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi, Uluslararası İslami Birlik Konferansı'na dair, "Bu konferans, İslam dünyasının önde gelen isimlerinin dini değerlerle ilgili ortak bir anlayışa sahip olmasına yol açacaktır." ifadesini kullandı.

Müslümanların birçok konuda ortak görüşe sahip olduğunu anlatan Reisi, sözlerine şöyle devam etti:

“Müslümanlar arasındaki ortaklıklar İslam toplumunu güçlendirebilir ve İslam medeniyeti günümüzdeki sözde medeniyetlere meydan okuyabilir. İslam medeniyeti çağdaş insanın yaşam tarzı için model olabilir.

Tüm Müslümanlar, Müslümanca yaşamak ve hayatlarının her alanında İslam'a göre davranmak istiyorlar. Düşman ise bundan korkuyor."

Uluslararası İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu Genel Sekreteri Hüccetülislam Hamid Şehriyari, Uluslararası 36. İslami Vahdet Konferansı basın toplantısında yaptığı açıklamada Vahdet Haftasını kutlayarak "Hz. Muhammed (s.a.s.)in kutlu doğumu, yaratılışın başından bu yana verilen haberlerin en güzelidir. Bu haber, bize ebedi saadetin yolunu gösteren kutsal bir varlığın müjdeleyicisidir" dedi.

Hüccetülislam Şehriyarı daha sonra, bugün Uluslararası 36. Vahdet Konferansının çalışmalarını başlattığını belirterek "Bu konferansın gündemi İslam dünyasında birlik ve barış ortamı oluşturulması ve bölünmekten kaçınmak" diye konuştu.

Uluslararası İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu Genel Sekreteri Hüccetülislam Şehriyari açıklamalarının devamında, Uluslararası 36. Vahdet Konferansının programlarından söz ederken "Biz bu dönem tanınmış 100 şahsiyeti davet ettik. Bu dönem eski dönemlere göre biraz değişik. Ayrıca İslam ülkelerinde bölgesel konferanslar düzenlenmesinin de startını yaptık. İlk konferans 200 konuğun katılımıyla Lübnan'da düzenlenecek. Esas konferans da Tahran'da 200'ü yabancı uyruklu ve 100'ü yerli olmak üzere toplam 60 ülkeden konuşmacıların katılımıyla düzenlenecek" dedi.

 

 

 

ZehraZehra

seyyidezehra@outlook.com