Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü: Akdeniz'deki İsrail bağlantılı gemileri de hedef alacağız...

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Akdeniz'de İsrail limanlarına yönelen gemilerin de hedef alınacağını duyurdu.

DÜNYA - 04-05-2024 10:56

 Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri bugün yaptığı açıklamada, Akdeniz'den İsrail limanlarına giden gemilerin hedef alınmasını içeren yeni bir aşamayı duyurdu.

Seri, “İşgal altındaki Filistin limanlarına doğru hareket eden gemileri hedef alarak gerilimin dördüncü aşamasının uygulandığını duyuruyoruz” dedi.

Yahya Seri üç tedbirin ana hatlarını çizdi: ihlalde bulunan gemilerin hedef alınması, derhal uygulanması ve İsrail Refah'ı işgal ederse işgal altındaki Filistin limanlarına tedarikle ilgili gemilere yaptırım uygulanması.  

“Birincisi, İsrail'in seyrüsefer yasağı kararını ihlal eden ve Akdeniz'den işgal altındaki Filistin limanlarına giden tüm gemilerin geniş bölgemiz içinde ulaşılabilecek herhangi bir alanda hedef alınması. İkincisi, bunun uygulanması derhal ve bu açıklamanın duyurulduğu andan itibaren yürürlüğe girecektir” dedi.

Sözcü, Yemen direnişinin İsrail limanlarına doğru giden gemilere karşı saldırılar düzenleyeceğini kaydetti.

“Üçüncüsü: İsrail düşmanı Refah'a karşı saldırgan bir askeri operasyon başlatmaya niyetlenirse, Yemen Silahlı Kuvvetleri, hangi milletten olursa olsun işgal altındaki Filistin limanlarına tedarik ve girişle ilgili tüm gemi ve şirketlere kapsamlı yaptırımlar uygulayacak ve bu şirketlerin tüm gemilerinin, varış noktalarına bakılmaksızın silahlı kuvvetlerin operasyon bölgesinden geçmesini engelleyecektir.”

İlk uyarı dün Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi tarafından yapılmıştı.

Abdulmelik el-Husi yaptığı bir konuşmada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde Sana'nın yeni bir gerilim için hazırlık yaptığını söylemişti.

Ensarullah Hareketi lideri ayrıca, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin hafta boyunca Aden Körfezi ve Umman Denizi'nden Hint Okyanusu'na ve işgal altındaki Filistin'in güneyine kadar uzanan 8 operasyonda elde ettiği başarıları da değerlendirmişti.

Ensarullah Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum da çarşamba günü bir açıklama yaparak, ABD, İngiltere ve İsrail'in Yemen'e yönelik saldırılarında fırlatma noktası olarak kullandığı herhangi bir askeri üs ya da bölgenin Yemen için “birincil” hedef olarak kabul edileceğini bildirmişti.

Ali el-Kahum böylece, “operasyon sahasının derinlemesine ve ekonomik açıdan önemli bölgelerdeki stratejik ve hayati hedefleri de kapsayacak şekilde” genişletileceği uyarısında bulunmuştu.

Aynı gün Yüksek Konsey, Batı ve İsrail'in saldırılarının sonuçlarının Yemen sınırlarının ötesine uzanacağını söylemişti.

Yemenliler aylardır, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki askeri eylemlerine, Yemen'i çevreleyen bölgelerde İsrail işgal rejimiyle bağlantılı askeri ve ticari gemilere saldırarak yanıt veriyor.

Saldırılara yanıt olarak ABD, Yemen'in operasyonlarını durdurmak için kendi liderliğinde bir koalisyon oluşturdu ancak bu çaba şu ana kadar başarısız oldu.

YDH

Günün Diğer Haberleri