İki Türk yetkili açıkladı: Türkiye İsrail ile ticareti durdurdu

Hükümet, İsrail'le ticareti tamamen kestiğini açıkladı. Eğer bu doğruysa hükümeti geçte olsa bu doğru karardan dolayı tebrik ediyoruz... Hükümet başta Bursa olmak üzere ülke çapında terörist rejimle ticari ilişkileri protesto eden ve bu yüzden de polis tarafından dövülüp gözaltına alınan eylemcilere hem bir özür hem de teşekkür borçlu...

GÜNCEL - 02-05-2024 22:27

Karar Gazetesinde yer alan habere göre: Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu. Türk limanlarından İsrail'e herhangi bir gemi hareket edemeyecek.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırı ve toprak işgaline yönelik tüm dünyada tepkiler sürüyor. Türkiye, İsrail’e yapılan ihracatı ve bu ülkeden yapılan ithalatı tamamen durdurma kararı aldı. Buna göre Türk limanlarından İsrail'e herhangi bir gemi hareket edemeyecek.

Bloomberg'e konuşan iki Türk yetkiliye göre, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari ilişkileri kesildi. İhracat ve ithalat faaliyetleri durduruldu.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin aldığı bu karar sonrası bir açıklama yaparak, İsrail'in yerel üretim ve diğer ülkelerle olan ticaretini güçlendirmeye odaklanacağını belirtti.

54 ÜRÜNE KISITLAMA GELMİŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılında Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 6,8 milyar doları bulmuştu. Bu rakamın yüzde 76'sını Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracat oluşturuyordu. Türkiye geçtiğimiz ay İsrail'e yönelik 54 ürün grubunda ihracat kısıtlamaları getirmişti.

ERDOĞAN: O İŞ BİTTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı ile geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında İsrail ile yoğun ticari ilişkilerin sona erdiğini "O iş bitti" diyerek ifade etmişti.

Yazar Alptekin Dursunoğlu sosyal medya hesabı x'te bu haberi şöyle değerlendirdi:  Hükümet, İsrail'le ticareti tamamen kestiğini açıkladı. Eğer bu doğruysa hükümet başta Bursa olmak üzere ülke çapında terörist rejimle ticari ilişkileri protesto eden ve bu yüzden de polis tarafından dövülüp gözaltına alınan eylemcilere hem bir özür hem de teşekkür borçlu. Saray ve yandaşları protestoculara teşekkür etmeli çünkü onlar olmasaydı bu utancı sonsuza kadar taşıyacaklardı. Özür dilemeli, çünkü tüm Türkiye'yi utançtan kurtaran bu kararın alınması için fedakarca eylem yaparken hem polisin hem de trollerin saldırısına uğradılar.

Günün Diğer Haberleri